Vi har möblerat Sverige sedan 1969

Välkommen till Bosättningspiraten!
Här finner ni möbler och inredning för just din personliga stil!

Företaget startades 1969 av Karl-Erik Erixon tillsammans med sin hustru Marianne, i Falskog Källas gamla lokaler (Falskogs källa dit kom man förr för att dricka det hälsosamma vattnet och än idag rinner det i våra kranar).

Företaget är kvar på samma plats. På den tiden såldes möblerna i en charmig miljö som utspelades i de gamla husen från 1800-talet. I början var det antikhandel, sedan öppnade de upp alla husen och man kunde gå runt i de olika byggnaderna och välja nyproducerade möbler i topp klass.

Vem har inte gått på dessa sneda golv och duckat för det låga taket å minns all grön färg?

I takt med att verksamheten växte byggdes 1973 ett nytt modernt lager på 360 kvm. Två år senare 1975, arbetade fyra anställda i företaget och samma år byggdes lagret ut till det dubbla för att få plats med alla möbler. 1978 var det dags igen att fördubbla lagerytan och ytterligare en person anställdes. I slutet av året arbetade sex personer i verksamheten. År 1988 byggdes lagret ut igen och blev 1800 kvm stort.

Nästa milstolpe kommer år 1994 då en ny, modern utställningshall på 3500 kvm byggdes och året efter var tio personer anställda. År 1999 utökades lagret med ytterligare 1200 kvm. Så totalt ett lager på 4000 kvm.

I butiksdelen finns idag soffor, bäddsoffor, fåtöljer, soffbord, matbord, stolar, sängar och inredning mattor, lampor och vi har även en retrohörna. 

Allt för just din personliga stil!

Vi som jobbar här

Veronica

Veronica har många arbetsuppgifter i företaget. Allt från inköp till marknadsföring och säljare ute i butiken.

Jörgen

Jörgen har öga för detaljer och han är inredningsansvarig i butiken och säljare. Hans mångåriga erfarenhet 

Rulla till toppen